Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Blackeberg Basket F06 Villastan

Följ

F06 Villastan

Följ oss för uppdateringar
Följ
Blackeberg Basket
Basket
F06 Villastan
Tabell
Lag M V F P
1 Blackeberg Villastan 6 5 1 10
2 Hammarby Farsta 1 1 0 2
3 Segrare match 31 0 0 0 0
4 Segrare match 36 0 0 0 0
5 Segrare match 41 0 0 0 0
6 Haga Haninge Vit 1 0 1 0
7 Uppsala Sävja 1 0 1 0
8 Fryshuset Hägersten 1 0 1 0
9 Fryshuset Årsta Blå 1 0 1 0
10 JKS Basket 1 0 1 0

Match

Fryshuset Hägersten

18 - 43
Brännkyrkahallen Lilla
30 mars 2019
09:15

Blackeberg Villastan

Referat

Referat: Fryshuset Hägersten - Blackeberg Villastan

Sista matchen i seriespelet under Lions Basket Cup och våra motståndare för dagen var Fryshuset Hägersten, ett lag vi inte mött tidigare under säsongen.

Inför matchen hade vi pratat ihop oss om att spela helplanspress, att förneka motståndarna bollen vid inkast och använda fötterna i försvar...vi lyckades sådär under första perioden med att komma upp i vår kapacitet. Vi slarvade en del i försvaret vid inkast och stressade onödigt mkt i anfall och spelade 1 mot 2 och 2 mot 3 istället för att ställa upp i vårt anfallssystem och köra igenom det vi tränat på under säsongen.

Efter en time out där jag påminde tjejerna om vad vi kommit överens om och att spela coolare i anfallet så började vi få i bollarna. I halvtid så ledde vi med 21-11, en trygg ledning.

Vi inledde 3:e perioden med att spela riktigt bra försvar, men lyckades inte få bollarna trots 4-5 försök i vissa anfall. Detta är ngt vi behöver jobba med framöver för att säkerställa att vi verkligen gör poäng när vi får chansen under motståndarens korg, särskilt viktigt framöver då vi börjar möta bättre motstånd och i jämna matcher.

Sista perioden orkade inte Fryshuset hänga med i vårt tempo då vi drog upp det rejält! Vi försökte hålla det perioden igenom och lyckades med det större tiden, det gjorde att vi vann perioden med 12-1. Ett skönt bevis på att vi är ett lag att räkna med i kommande slutspelet nu när varje match utgår från "vinna eller försvinna" ur Lions Basket Cup.

7 av dagens 12 spelare är med i matchprotokollet, vi visar genom vårt spel att vi spelar som ett lag och har många målgörare medan Fryshuset endast har 2 spelare som tillsammans gjorde deras 18 poäng. Det var Fryshusets spelare med nummer 30 och 33. Något vi kommer ha stenkoll på framöver vid ev. returmatcher eftersom vi då kommer att pressa dessa spelare rejält mkt tuffare än vad vi gjorde idag.

Jag är riktigt nöjd med spelarna och deras insats idag och hoppas att de alla får en solig och trevlig helg!


Hälsningar,
Coach Patrik